Is je IPad nat geworden? Wat moet je doen wanner je IPad waterschade heeft opeglopen? In dit artikel lees je alles over hoe je moet omgaan wanneer je tablet beschadigd is door vochtschade. We gaan langs alle do’s and don’t en mogelijke oplossingen.

Omdat je IPad een duik heeft genomen betekent niet dat het gedaan is met hem. In de meeste gevallen zijn iPads niet aangetast door kleine hoeveelheid vocht. Echter als je apparaat echt onder water is gedompeld, moet het waarschijnlijk worden gerepareerd door een professioneel reparatieteam.

Wat moet je doen?

  1. Schakel je IPad uit
    Ten eerste, als uw iPad nog aan staat, schakel deze dan onmiddellijk uit. Dit is belangrijk omdat elektriciteit en water niet goed samengaan en kortsluiting kan veroorzaken. Het uitschakelen van uw iPad vermindert de kans op verdere schade. Laat de IPad de komende 24 uur in ieder geval uitstaan.
  2. Droog de IPad
    Veeg uw apparaat af met een schone, droge microvezeldoek en controleer of er vocht rond de Home-knop zit. Verwijder de hoes (als u er een gebruikt) en kijk of er water aan de randen van uw iPad en op de oplaadpoort, cameralenzen en knoppen zit. Zo ja verwijder dit zo snel mogelijk.
  3. Zet uw IPad neer
    Zet uw iPad tegen een muur of iets stevigs en zorg dat de oplaadpoort naar beneden is gericht zodat eventuele vloeistof kan weglopen en niet verder de tablet kan inlopen.

Laat uw IPad met waterschade repareren

De beste oplossing is nog altijd om uw IPad zo snel mogelijk te laten repareren door een professioneel bedrijf.

In dit geval is het hoe sneller, hoe beter. Hoe langer je wacht hoe groter de kans is dat je IPad niet meer te herstellen is van waterschade. Wanneer er vocht in je apparaat zit kan dit kan oxideren waardoor materialen oplossen. Het gevolg hiervan kan zijn dat je IPad nooit meer te gebruiken is.

Hoeveel kost het repareren van een IPad met waterschade?

De kosten variëren afhankelijk van de omvang van de schade, welke onderdelen vervangen moeten worden en welke iPad u bezit. Vaak kan het bedrijf pas een prijs geven als ze de interne onderdelen hebben getest op schade.

Verschil tussen IPad en IPhone

Tussen een IPad en IPhone zit eigenlijk niet zo veel verschil. De beste oplossing is om er zo snel mogelijk een professioneel bedrijf naar te laten kijken. Tegenwoordig kan je ook je telefoon laten ophalen om zo snel mogelijk het probleem op te lossen.

Inhoudsopgave