Is je iPad nat geworden en je bent bang dat die stuk is? Je kunt je iPad nog redden. In dit artikel lees je wat je kunt doen als je iPad waterschade heeft opgelopen.

Als je iPad nat wordt, is die niet meteen stuk. In de meeste gevallen wordt een iPad niet aangetast door een kleine hoeveelheid vocht. Als je apparaat echter volledig onder water is geweest, moet het waarschijnlijk worden gerepareerd door een professioneel reparatieteam.

Wat moet je doen bij waterschade aan je iPad?

 1. Schakel je iPad uit
  Allereerst, als je iPad nog aanstaat, schakel deze dan onmiddellijk uit. Dit is belangrijk omdat elektriciteit en water niet goed samengaan en kortsluiting kunnen veroorzaken. Het uitschakelen van je iPad vermindert de kans op verdere schade. Laat de iPad de komende 24 uur in ieder geval uitstaan.
 2. Droog de iPad
  Veeg je apparaat af met een schone, droge microvezeldoek en controleer of er vocht rond de home-knop zit. Verwijder de hoes (als je er een gebruikt) en kijk of er water aan de randen van je iPad, op de oplaadpoort, cameralenzen en knoppen zit. Als dit het geval is, verwijder het vocht dan zo snel mogelijk.
 3. Zet je iPad neer
  Zet je iPad tegen een muur of iets stevigs en zorg ervoor dat de oplaadpoort naar beneden is gericht, zodat eventuele vloeistof kan weglopen en niet verder in de tablet kan dringen.

Wat moet je niet doen?

 • Druk niet op de volume- of home-knoppen.
 • Leg je tablet niet in rijst.
 • Verwarm je tablet niet met een haardroger of ander apparaat om de vloeistof te laten opdrogen.

Laat je iPad met waterschade repareren

De beste oplossing is nog altijd om je iPad zo snel mogelijk te laten repareren door een professioneel bedrijf die gespecialiseerd is in waterschade.

In dit geval geldt: hoe sneller, hoe beter. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat je iPad niet meer te herstellen is van waterschade. Wanneer er vocht in je apparaat zit, kan dit gaan oxideren, waardoor materialen oplossen. Dit kan tot gevolg hebben dat je iPad niet meer te gebruiken is.

Hoeveel kost het repareren van een iPad met waterschade?

De kosten variëren afhankelijk van de omvang van de schade, welke onderdelen vervangen moeten worden en welke iPad je bezit. Vaak kan de reparateur pas een prijs geven als ze de interne onderdelen hebben getest op schade.

Wat is het verschil tussen iPad en een iPhone?

Er is eigenlijk niet zo veel verschil tussen een iPad en een iPhone. Voor zowel een iPhone als een iPad is de beste oplossing om er zo snel mogelijk een reparatiebedrijf naar te laten kijken. Tegenwoordig kun je vaak je apparaat laten ophalen om het probleem snel op te laten lossen.

In het kort

Als je iPad waterschade heeft opgelopen, is het belangrijk om snel te handelen en de stappen te volgen die we in dit artikel hebben beschreven.

 1. Schakel de iPad uit
 2. Droog de iPad zo snel mogelijk af en zet hem met de oplaadpoort naar beneden zodat vocht kan weglopen
 3. Vermijd het indrukken van knoppen en het verwarmen van de iPad om het droogproces te versnellen
 4. De beste oplossing is om je iPad door een professioneel bedrijf te laten repareren

Onthoud dat hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat je iPad niet meer te herstellen is. Door snel te handelen, kun je mogelijk de levensduur van je iPad verlengen en verdere problemen voorkomen.