Top Aanbieders

media-markt-logo

€459.-

Reviewscore 7,7

Naar de aanbieding
BCC logo

€459.-

Reviewscore 9,0

Naar de aanbieding
Coolblue logo

€459.-

Reviewscore 8,9

Naar de aanbieding

De iPad mini (2020) is de kleinste iPad van de serie. Met zijn schermdiagonaal van 7,9-inch (20 cm) is de iPad mini zeer geschikt om snel in je tas te stoppen.

Ondanks zijn kleine formaat is de iPad mini (2020) net zo krachtig als zijn grote broer de iPad Air (2020).En door het lichte gewicht van maar 300 gram merk je amper dat de iPad mini (2020) in je tas zit.

Sluit de Apple Pencil 1 aan voor een snelle notitie of om een mooie tekening te maken. Of gebruik Bluetooth om een muis en toetsenbord aan te sluiten voor een langere werksessie.

Alle Aanbieders

LogoNaamReview ScoreKnop
coolblue-logoCoolBlue8,9/10 op KieskeurigNaar de Aanbieding
mediamarkt-logoMedia Markt7,7/10 op KieskeurigNaar de Aanbieding
bcc-logoBCC9,0/10 op KieskeurigNaar de Aanbieding
yourmacstore-logoYour Mac Store3,0/5 op TrustpilotNaar de Aanbieding
Amac logoAmac4,3/5 op TrustpilotNaar de Aanbieding
Alternate LogoAlternate3,4/5 op TrustpilotNaar de Aanbieding
Conrad logoConrad4,1 /5 op TrustpilotNaar de Aanbieding

De ontwikkeling van de iPad mini.

Klein scherm, groots resultaat

De iPad mini heeft een schermdiagonaal van 7,9 inch, oftewel 20 cm. Dit is de kleinste versie van de iPad en is tegenwoordig alweer vrij lastig om te vinden.

De iPad mini 2 en 3 hebben een full hd retina display, waar de iPad mini 1 een standaard scherm heeft. Hierdoor heeft de iPad mini 1 een pixeldichtheid van 162 pixels per inch waar de iPad mini 2 en 3 een pixeldichtheid van 324 pixels  per inch weergeeft. Dit heeft tot gevolg de iPad mini 2 en 3 een super scherp beeld weergeven, dit verschil is duidelijk te zien vergeleken met de iPad mini 1.

De iPad mini 4 belichaamde een flinke stap vooruit in de productlijn. Voorzien van een volledig gelamineerd scherm, voor het eerst in de geschiedenis van de Mini, en een 8 megapixel camera zijn de beelden fantastisch om te zien.

De iPad mini 5 heeft een indrukwekkende 3 miljoen pixels op het scherm weten te krijgen. Door de hoge helderheid, kleurvariatie en ontspiegelende coating kan je de iPad mini 5 binnen en buiten gebruiken. De nieuwe True Tone zorgt ervoor dat de witbalans automatisch wordt aangepast, zodat je foto’s er altijd op z’n mooist uitzien.

Processor: de motor van de mini

De iPad mini 1 maakt gebruik van een verouderde Apple A5 dual-core processor waar de iPad mini 2 en 3 een bijna 40% snellere Apple A7 processor gebruikt.

Met de iPad mini 4 gooit Apple er nog een schepje bovenop door te kiezen voor de A8 processor, die ook gebruikt wordt in de iPhone 6 en 6+. Het gaat hierbij om een 64-bits dual core processor, die maar liefst 25% meer rekenkracht en 50% betere grafische prestaties levert dan zijn voorganger, de A7.

Natuurlijk spant de iPad mini 5 de kroon door nog eens drie keer sneller te zijn dan zijn voorganger. Je kan op de hierop dan ook makkelijk foto’s bewerken, augmented reality ervaren of games spelen met de beeldkwaliteit van een spelcomputer.

Wat is dan het verschil tussen de iPad mini 2, 3 en 4 en de iPad mini 5?

De iPad mini 5 heeft dezelfde mogelijkheden als zijn grote broers, maar dan in een kleine verpakking. Hierdoor is de iPad mini 5 een stuk sneller dan zijn voorgangers.

Ook het scherm is ten opzichte van de iPad mini 2, 3 en 4 mooier geworden en past zich automatisch aan de omgeving aan.

De iPad mini 5 is ook de eerste mini die werkt met de Apple Pencil, waardoor het nu nog makkelijker is om aantekeningen te maken of te kunst te creëren.